7359 Nitelik Kodu Nedir? Ne Anlama Geliyor?

7359 nitelik kodu nedir

Ölçme seçme ve yerleştirme merkezinin yayımlamış olduğu KPSS tercih kılavuzunun içinde binlerce özel şartlar başka bir söyleyişle nitelik kodu bulunuyor. KPSS tercih kılavuzunda yer alan bu nitelik kodları başvurusu yapılmak istenilen kadrolar için aday kişilerin sahip olması gereken koşulları ve istenilmiş olan kadrolar ile ilgili bilgileri temsil eder. Bu makalemiz içinde ise bu kodlardan biri olan 7359 nitelik kodu hakkında bilgi vereceğiz.

7359 Nitelik Kodu Nedir?

Bu kodlar genel olarak KPSS tercihi yapılırken gerekli koşullara göre belirlenmiş olan kodlardır. Bu kodlar ile gerekli mesleklere tercih yapılır. KPSS tercih kılavuzu içinde yerini almış olan 7359 nitelik kodu ile ilgilenmiş olan birden çok kişi 7359 nitelik kodu hakkında çok fazla detaylı bilgilere ulaşamıyor.  Bu sebeple 7359 nitelik kodu ile ilgili her şeyi sizin için bu makalemizde vermeye çalıştık.

İlk olarak 7359 nitelik kodunun ne olduğu hakkında bilgileri açıklamak şarttır. 7359 Nitelik Kodu itfaiye erleri için bu kadroları tercih edecek ya da tercih etmek isteyen adaylar için tercih yaparken kullanmış olduğu bir nitelik kodu olarak karşımıza çıkıyor.

İtfaiye Eri Olmak İçin 7359 Nitelik Kodu

İtfaiye eri olmak için adaylar genelinde genel ve sağlık şartları aranıyor. 7359 Nitelik Kodu incelemesi yaptığımızda bu yazı içinde daha az bilinmiş sağlık koşullarını sunduk. Bunlara bakacak olursak;

  • Aday olan kişilerin kapalı ve dar alan, yükseklik ve benzeri korkuları olmaması gerekir.
  • Bunun yanında itfaiye teşkilatının çalışma koşullarına uygun olmaları gerekiyor.
  • Aday kişilerin tartılma ve ölçülme değerleri, aç olmaları ve soyunup çıplak ayak ile olmak ile birlikte erkekler için en az 1,67 cm kadınlar için ise en az 1,60 boyunda olması gerekir.
  • Ayrıca boy için ise bir metreden çok olan kısmıyla kilosu arasında on kilodan fazla fark olmaması şarttır.

Bu şartları sağlayarak itfaiye eri olmak mümkündür. İtfaiye eri atama puanları ise genel olarak 70 puan ile 90 puan arasında değişiklik göstermektedir.

İlgili:

7113 nitelik kodu nedir

7302 özel şart kodu nedir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu