Ambulans Şoförü Nasıl Olunur? 2023 Şartları ve Gerekenler
İçindekiler
Sağlık sektöründe özel veya devlete bağlı olan hastaneler için kamuya iş talebinde bulunulmaktadır. Devletin özellikle yaşlılara, felçliler ve özel bakıma ihtiyaç duyan hastalar için evde tedavi ve evden hastaneye taşıma imkanı sağlamıştır. Ambulans sayısı da bu doğrultuda her eve, her köye, her semte hizmet verebilmek adına her geçen gün daha da artmaktadır. Bu sebeple de daha çok bu alanda çalışacak elemana ihtiyaç duyulmaktadır.
112 acil servisi 7/24 hizmet veren bir kuruluştur. İşe alınacak kişilerde belli bilgiler ve özelliklerin aranması zorunludur. Normal bir araba kullanıcısından hariç özellikler aranmaktadır. Bu mesleğin diğer mesleklere nazaran, gerek özel gerekse devlet hastanelerinde maaşı daha iyidir. Hangi meslek olursa olsun çalışacağınız alanda belli şartları öğrenerek kendinizi o yönde geliştirmek size daha kapsamlı iş alanları açacaktır.
İlgili: 112 çağrı merkezi iş başvurusu
Ambulans Şoföründe Aranılan Özellikler Nelerdir?
Her sektörde olduğu gibi, bu sektörde de çalışacak kişilerde bazı özellikler aranıyor. Bu sektör için sadece ehliyetinin olması, araba kullanıyor olması kesinlikle şart ama yeterli değildir. Her ehliyeti olan kişi bu sektöre giremiyor. Öncelikle lise diploması olmak zorunda ve acil tıp teknisyenliği dalında üniversitelerin ön lisans derslerini almış ve mezun olmuş olması gerekiyor.
Acil tıp teknisyenliği konusunda eğitim almış olmak ve okulu bitirmek bu sektörde iş bulmayı daha karşılaştırıyor. Kişilerin gerektiği yerde hastaya ilk müdahaleyi yapabilecek bilgi birikime sahip olması için bu eğitimin alınması çok önemli ve daha çok yerde iş imkanı sağlıyor.
Ambulans Şoförü Nasıl Olunur?
Kamu ve özel kurumlarda 2020 yılında bu sektörde alımların şartları yerlere göre değişse de;
- En az lise diploması
- En az B sınıfı sürücü belgesi,
- İlk yardım bilgisi ve sertifikası,
- Mutlaka ileri sürüş tekniği belgesi,
- Sağlık Bakanlığı psikolojik analiz testleri
Bu sektör için aranılan belgeler olmakla birlikte işe alınacak kişiler, teorik ve uygulamalı olarak bazı sınavlara tabi tutulur. Son olarak bu iş için uygun olup olmadığına karar verilerek iş için alımlar sağlanmaktadır.