AÖF Diploma Nasıl Alınır 2023
İçindekiler
Açıköğretim ülkemizde uzaktan eğitim sistemi olarak bilinir. AÖF sayesinde her yıl binlerce öğrenci uzaktan eğitim alarak diploma sahibi olmaktadır. Açıköğretim sistemi diğer üniversitelerden farklı olarak eğitim verdiği için birçok öğrenci buraya kayıt olmayı tercih etmektedir. AÖF tarafından birçok insan mezun olarak oldukça iyi firmalara çalışmak için giriş yaparlar. Normal üniversiteler gibi diploma sahibi olan AÖF öğrencileri istedikleri bölümü de seçebilirler.
AÖF Diploma Nasıl Alınır?
Açıköğretim fakültesine dahil olan öğrenciler aktif olarak sınavlara giriş yaparak çok rahat bir şekilde mezun olabilirler. Sınavlar genellikle belirlenen konular içerisinde hazırlanır ve öğrenciler için de bu durumda avantaj olarak bilinir. 2 veya 4 yıllık AÖF diploması almak isteyen öğrenciler 2 ve üzer not ortalaması alması gerekir.
Her bir dersin belli bir kredi notu bulunur. Vize ve finallerden ne kadar yüksek not alırsanız genel not ortalamanız da o kadar yüksek gelir. Ancak diploma almak isteyen her öğrencinin mutlaka 2 not ortalamasına ulaşması gerekir. Aksi bir durumda öğrenci ne yazık ki mezun olamaz. Diploma almaya hak kazanan öğrenciler ise mezun olduğu zaman AÖF bürolarına giderek diplomalarını alabilir.
AÖF Kayıt İşlemleri
AÖF’e kayıt olmak isteyen öğrenciler ilk olarak üniversite sınavına girmeleri gerekir. Üniversite sınavında belli bir baraj puanı bulunur ve ancak bu puanı geçtikten sonra tercih yapma hakkınız bulunur. Tercih sayfasına açıköğretim fakültesinden istediğiniz bölümü yazmanız da yeterli olacaktır.
Kayıt işlemleri için hangi bölüme kayıt olacaksanız harç ücretini yatırmanız gerekir. Her yıl kayıt işlemleri yenilenir ve kayıt işlemleri online olarak AÖF üzerinden yapılır. Kayıt işlemlerini yaptırmak için kayıt tarihlerini kaçırmamak gerekir. Aksi bir durumda kayıt olmanız ve kaydınızı yenilemeniz bir sonra ki yıla sarkar. Bu nedenle kayıt tarihlerini takip etmek de fayda var
AÖF Bölümleri
Açıköğretim’e kayıt olan öğrenciler hem ön lisans hem de lisans diploması alabilir. AÖF’den mezun olmak isteyen öğrenciler için birçok bölümler bulunuyor. İstediğiniz bölümü tercih kısmına yazarak kayıt olabilirsiniz.
- Uluslararası İlişkiler
- İşletme
- İktisat
- Muhasebe
- Türk Dili ve Edebiyatı
- Kültürel Miras ve Turizm
AÖF sisteminde her öğrencinin kayıt açabileceği birçok bölüm bulunur. Her bölümün kayıt ücretleri de farklıdır. Kayıt ücretlerini yatıran her öğrenci AÖF’de öğrenci olarak kayıtlara geçer.
AÖF Sınavları Nasıl Yapılır?
Açıköğretim sisteminde sınavlar hafta sonları farklı okullarda yapılır. Öğrencinin kayıt olduğu ilçede herhangi bir okula sınav kaydı yapılır. Sınavlar genellikle iki oturum olarak gerçekleşir. Sabah ve öğlen belli saat aralığında sınavlar gerçekleşir. Her soru için öğrencilere toplamda bir dakika verilir. Belli saatler arasında sınava giriş yapabilirsiniz.