Din Kültürü Öğretmeni Nasıl Olunur 2023 Şartları Nelerdir?
İçindekiler
Din kültürü öğretmeni nasıl olunur, din kültürü öğretmenliği şartları nelerdir bu sayfamızdan tüm detayları öğrenebilirsiniz. Her meslek de olduğu gibi din kültürü öğretmeni olabilmek için de gerekli şartlar bulunmaktadır. Şartların gerçekleştirilmesi halinde din kültürü öğretmenlik mesleği kolay bir biçimde yerine getirilebilir.
Din Kültürü Öğretmenliği Nedir?
Çalıştıkları eğitim kurumları içerisinde din kültürü dersi veren kişiler din kültürü öğretmeni olarak adlandırılmaktadır. Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri meslekleri gereği dini konuları öğrencilere anlatmaya çalışırlar. Öğrencilere vermiş oldukları eğitimler ise milli eğitim bakanlığının belirlemiş olduğu mevzuata göre belirlenmektedir.
Din Kültürü Öğretmeni Nasıl Olunur 2020
Din kültürü öğretmeni olabilmek için öncelikle liseyi bitirmek gerekmektedir. Ardından üniversite sınavına girerek, din kültürü ve ahlak bilgisi bölümü veya ilahiyat bölümünün kazanılması gerekmektedir. Bunun yanı sıra anadolu imam hatip liseleri, imam hatip lisesi programından mezun olan kişiler diğer kişilere göre daha şanslıdır. Bunun nedeni ise üniversitede tercih edecekleri bölümün din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği olması halinde ek puan almalarıdır.
Yani üniversite puanlarına ek puan eklenerek bu bölümlere yerleştirilme şansı yakalarlar. Bu yüzden eğer hedefiniz din kültürü öğretmenliği ise, belirmiş olduğumuz liselere gitmeniz sizin için daha faydalı olacaktır. Belirmiş olduğumuz üniversite bölümünden mezun olduktan sonra yapmanız gereken ise, kamu personel seçme sınavına girmeniz olacaktır.
Bu sınava girmeyen kişiler kamuda öğretmen olamazlar. Burada alacağınız puan ve sonrasında gireceğiniz mülakatta başarılı olmanız halinde din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olabilirsiniz. Din kültürü öğretmenin görevleri şunlardır:
- Belirlemiş oldukları plan çerçevesince öğrencilere din eğitimi verirler.
- Din kültürü dersi hakkında çocuklara soru sorarak analiz yapar.
- Her yıl okulca belirlenen zamanlarda öğrenciler için sınav hazırlar.
- İsteğe göre performans ödevi gibi şeyler uygulayabilir.
Asıl görevi ise milli eğitim bakanlığının belirlemiş olduğu ders programını belirtilen süre içerisinde tamamlamaktır.
Din Kültürü Öğretmenliği Çalışma ve İş Olanakları Nedir?
Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri genel olarak milli eğitim bakanlığına bağlı devlet ve özel okullarında görevlerini yerine getirmektedir. Bu işin yanı sıra ayrıca din kültürü ve ahlak bilgisi dersi ve din kültürü ve meslek ahlakı dersleri de belirli bir aylık karşılığı üzerinden ders olarak verebilmektedir.
Din Kültürü Öğretmenliğinde İlerleme Var Mı?
Din kültürü ve ahlak bilgisi bölümlerinden mezun olan bireyler, lisans eğitimlerini tamamladıktan sonra lisansüstü eğitime devam etme şansı yakalamaktadır. Bunun yanı sıra milli eğitim bakanlığına bağlı olan devlet ve özel okullarda müdür, müdür yardımcılıkları gibi meslekleri de üstlenebilme özellikleri bulunmaktadır. Bunun yanı sıra eğer sınavlarına girerlerse başöğretmen ve uzman öğretmenlerde olabilmektedirler. Ayrıca belirlenen zamanlarda yayımlanan müfettişlik sınavlarına katılarak da milli eğitim bakanlığına bağlı olarak müfettiş olabilirler.
Din Kültürü Öğretmeni Maaşları Ne Kadar?
Din kültürü öğretmenlik maaşları çalışılan yıla göre, sahip olunan dereceye göre farklılık gösterir. En düşük din kültürü öğretmeni maaşı 2.900 lira civarındadır. En yüksek din kültürü öğretmenliği maaşı ise 3.500 lira civarında bulunur. Bu maaş içerisinde aile yardımı ve çocuk yardımları eklenmeden söylenmiştir.
Şuan İslami ilimler okuyorum ve formasyon derslerini de alıyoruz KPSS’de ilk meslek dersi öğretmeni olarak mı atanabilirim yoksa din kültürü öğretmeni olarak da atanabilir miyim?
4 yıllık üniversite şartmı
Galiba
evet reis şart