Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü 10 İşçi Alımı Yapacak

Vakıflar Genel Müdürlüğü Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğünden SÜREKLİ İŞÇİ ALIM İLANI

Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde çalıştırılmak üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/D maddesi, 4857 sayılı İş Kanunu, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik kapsamında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden Bölge Müdürlüğümüze tabloda dağılımı yapılan şekilde 10 adet “Sürekli İşçi” alınacaktır.

İlan şartlarını taşıyan adaylar; ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 5 gün içinde esube.iskur.gov.tr internet adresinden “İş Arayan” linki üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvuru yapabilir. Ayrıca hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden de başvurular yapılabilir. Son başvuru tarihi tatil gününe rastladığında başvurular takip eden ilk iş günü sonuna kadar uzatılır.

GENEL ŞARTLAR
1-2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde
Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak.
2-Başvurunun son günü itibariyle 18 yaşını tamamlamış olmak.
3-Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.
4-Erkek adayların askerlik ile ilişiği olmamak.
5-Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.
6-Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, özel hayata ve hayatın gizli alanına ve cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile uyuşturucu veya uyarıcı madde suçları, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık ve fuhuş suçlarından mahkûm olmamak.
7-Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilmemek.
8-Her aday ilan edilen kadrolardan, listede yer alan sadece bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.

KURA İŞLEMLERİ VE ESASLARI
1-Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından gönderilen listede yer alan adayların kura çekimi 24/11/2020 Salı günü saat 11:00’de Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü Kat:3 toplantı salonunda noter huzurunda yapılacaktır.
2-Pandemi sebebi ile kura çekiminin yapılacağı salona aday alınmayacaktır. Ancak kura çekimini takip etmek isteyen adaylar 19/11/2020 Perşembe günü www.vgm.gov.tr internet adresinde DUYURULAR kısmında yayımlanacak olan linkte yer alacak internet adresinden canlı olarak takip edebileceklerdir. Noter tarafından, açık işçi sayısının dört katı oranında asil ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir. Asil ve yedek adaylara ilişkin liste Genel Müdürlüğümüz internet sitesinde (www.vgm.gov.tr) ilan edilecektir.
3-Kura çekimi sonucunda belirlenen asıl adaylar sözlü sınava alınacaktır. Sözlü sınav yeri ve tarihleri Genel Müdürlüğümüz internet sitesinde
(www.vgm.gov.tr) ilan edilecek olup, ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.
4-Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından gönderilen ve talep şartlarına uyan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 5’inci maddesinde belirtilen öncelik hakkına sahip olarak başvuranların tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle açık iş sayısının 4 (Dört) katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir. Belirlenen asıl adaylar sözlü sınava tabi tutulacaktır.
Not: İlan detayları İŞKUR internet sitesinden ve www.vgm.gov.tr internet adresinden görülebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu