Heyet Raporu Nasıl Alınır? Ücreti Ne Kadar?

heyet raporu nasıl alınır

Heyet raporu nasıl alınır, ne işe yarar, ücreti ne kadar gibi merak edilenler hakkında bu yazımızdan bilgi alabilirsiniz. Heyet raporu alabilmek için öncelikle bilinmesi detaylar mevcuttur. Bunun için tam teşekküllü ve sağlık bakanlığı tarafından onay almış heyet raporu veren hastanelerde muayene olunması gerekmektedir. Ayrıca heyet raporu alabilmek için birden fazla bölüme gidilmesi ve tabi bu bölümlerde de muayene olunması gereklidir. Tam teşekküllü sağlık raporu alabilmek için belli bir miktar kadar da hastaneye yatırmanız gerekmektedir. Ödeme işlemlerinin gerçekleştirilmesiyle birlikte heyet tarafından rapor hazırlanmaktadır.

Heyet Raporu Nedir?

Heyet raporu, tamamen hastane içinde bulunan ve temel sağlık problemleriyle ilgilenen bölümlerde uygun bir şekilde tedavi olunmasıdır. Yani tek bir bölümden alınan rapora değil, tüm bölümlere ait raporun genel adıdır. Heyet raporu, kurum ve kuruluşlar tarafından işe başlama sürecinde talep edilen bir sağlık raporudur. Heyet raporu alabilmek için neredeyse 7-8 adet kadar bölüme girilip tedavi olunması gerekmektedir. Ardından tüm raporlar tek bir halde kurul tarafından onaylatılmaktadır.

Heyet Raporu Almak İçin Muayene Olunan Bölümler

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi hastanede birçok alanda tedavi olunması gerekmektedir. Bu raporlara genel olarak sağlık kurulu sağlık raporu veya heyet raporu denilmektedir. Heyet raporu alabilmek için iste tedavi olunması gereken bölümler şu şekildedir;

  • Göz Bölümü,
  • Kulak – Burun – Boğaz (KBB) bölümü,
  • İç Hastalıkları bölümü,
  • Nöroloji bölümü,
  • Genel cerrahi bölümü,
  • Ruh sağlığı,

gibi temel olan 6 bölümde tedavi olunması gereklidir. Ancak bu bölümlerin sayısı bazı hastanelere göre azalıp artmaktadır. İsimlerde değişiklik olsa da genel olarak bölümler bu şekildedir.

Heyet Raporu Nasıl Alınır?

Heyet raporu için hangi hastane karar verildiyse, ardından o hastaneye yazılı başvuru yapılmalıdır. Çok kısa bir şekilde ifade edecek olursak neden heyet raporu istediğini belirtmesi yeterlidir. Burada bazen dilekçe vermeniz gerekebilir. Dilekçe çok basit kişisel bilgiler yer alacaktır. Bazı hastanelerde dilekçe yerine form doldurma işlemi yapılmaktadır. Yine hastane görevlilerinden bu konuda bilgilendirme sizlere yapılacaktır.

2020 Heyet Raporu Ücreti Ne Kadar?

Ücretleri her yıl olduğu gibi artış göstermektedir. Bu durum özel ve devlet hastanelerine göre değişmesiyle birlikte;

  • Özel hastane heyet raporu ücreti; 100 ile 350 TL arasında değişmektedir.
  • Devlet Hastanesi heyet raporu ücreti; 100 ile 200 TL arasında değişmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu