KPSSP94 Nedir? KPSS94 Puanıyla Alım Yapan Kurumlar
İçindekiler
KPSS ile son yıllarda yapılan memur alımları artmış durumda. Ekonomik olarak özel sektörde aradığını bulamayan ve memur olmak isteyenlere yönelik çok güzel kadrolar ihdas edilerek memur olma fırsatı sunuluyor. Bunlar arasında lise / ortaöğretim mezunları ve lisans mezunları da bulunuyor. KPSSP94 bu yazının ana konusunu oluşturuyor ve esasında bu puan türü ortaöğretim mezunları için kullanılıyor. Bu yazımızı okuyan her aday hem KPSS içeriğine dair detaylı bilgi edinecek hem de hangi memurluklarda P94 puan türünün kullanıldığını öğrenme fırsatına kavuşacaktır.
KPSSP94 Nedir?
KPSS hazırlığında olan birisi ilk etapta çalışmaya başlamadan önce sınav sistemini ve kapsamını bilmelidir. KPSS P94 iki yılda bir ÖSYM tarafından yapılan sınavın B grubu atamalarında kullandığı bir puan türüdür. Bu puan türünde Türkçe, matematik yani genel yetenek ile tarih, coğrafya ve vatandaşlık yani genel kültür bu puan türünün ana çerçevesini oluşturuyor.
KPSSp94 Puan Türüyle Alım Yapan Kurumlar
KPSSp94 puan türünün hitap ettiği birçok memurluk vardır. Bu memurluklar arasında Adalet Bakanlığı zabit katipliği, Sağlık Bakanlığı hemşirelik ve sağlık memurluğu, Milli Eğitim Bakanlığı veri kontrol işletmenliği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bilgisayar işletmenliği gibi kadrolara başvuru yapılabilir.
İlginizi Çekebilir: KPSSP120 puan türü nedir
KPSS Hazırlığı Nasıl Olmalıdır?
KPSS hazırlığı yapmak uzun ve yorucu bir maratondur ve çok kişi bu maratonda yorulsa da memur olma hayallerine kavuşmak için bu süreçte sıkı bir çalışma disiplinine girer. Bu açıdan sınava hazırlanacak herkes programlı bir ders çalışma stratejisi izlemeli, anlamadığı konuları birçok kez okumalı ve test tekniğine hakim olmalıdır.
Aksi halde, başarılı olması çok zordur. Disiplinli ve kararlı olan ve en önemlisi hedef belirleyen bir adayın başarılı olmaması düşünülemez. Her soru tipini ayrı ayrı görmesi ve konuları anlayarak ilerlemesi bu işin püf noktalarını oluşturuyor.
Eğer kursa gidiliyorsa hocalar mutlaka not tutarak dinlenmeli, günlük konu tekrarı yapılmalı ve konulara özgü sorular çözülmelidir. Sınav öncesi mutlaka çıkmış sorular çözülmeli bu sayede ÖSYM mantığı kavranmalıdır. Yalnızca konuya odaklanan ve test mantığından uzak çalışan birisi sınavda zorlanacaktır.