Pasaport Defter Bedeli Nereye Yatırılır 2023 (Bankalar ve PTT)
İçindekiler
Pasaport defter bedeli nereye yatırılır konusunda bilmeniz gereken tüm detaylar sayfamızda. Pasaport belgeleri, pasaport harç bedelleri ve pasaport defter bedelleri olarak ikiye ayrılmaktadır. Bu iki işlem için yatırılacak olan bedeller aynı yerlere yatırılabilir. Fakat farklı işlemler aracılığı ile yatırmak gerekmektedir. Yani defter bedellerini ayrı işlem yaparak ve harç bedellerini de ayrı işlem yaparak, 2 ayrı işlemde bedellerin yatırılması gerekmektedir.
Pasaport Defter Bedeli Hangi Bankalara Yatırılır 2020
Pasaport defter bedeli yatırılabilecek anlaşmalı pek çok banka bulunuyor. Aşağıdaki bankalara kolaylıkla bu ücretleri yatırabilirsiniz.
- Ziraat Bankası
- Vakıfbank
- Halkbank
- İş Bankası
- Akbank
- Garanti Bankası
- TEB
- Yapı Kredi
- Denizbank
- İng Bank
- QNB Finansbank
- Aktifbank
- Albaraka Türk
- Alternatif Bank
- Anadolu Bankası
- Arap Türk Bankası
- Citi Bank
- Burgan Bank
- Fiba Bank
Bu bankalar üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde pasaport defter bedellerini yatırabilirsiniz. Defter bedelini yatırdıktan sonra ücretin tahsil edildiğini belgeleyen şekilde dekont veya benzeri belgeyi yanınızda bulundurmanız faydalı olacaktır.
İlgili: Pasaport numarası öğrenme
Pasaport Defter Bedeli PTT’den Yatırılır Mı?
Pasaport defter bedeli, pasaport defter bedelleri olarak Hazine ve Maliye Bakanlığınca belirlenmiş olan il veya ilçedeki banka şubeleri, defterdarlıklar, mal müdürlükleri ve PTT şubeleri aracılığı ile kolay bir şekilde defter bedeli ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Pasaport Defter Bedeli Nereye Yatırılır? (Online)
Pasaport defter harçlarını internet sitesi üzerinden de ödemeniz mümkün olmaktadır. Hazine ve Maliye Bakanlığının vergi ödeme işlem sayfasına girerek oradan gerekli işlemleri takip edip, bilgileriniz dahilinde pasaport defter bedeli ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Pasaport defter bedelini gib.gov.tr adresinden ödemek için tıklayınız.
Pasaport Defter Bedeli Ne Kadar?
Pasaport defter ve harç bedelleri her yıl belirli zamanlarda Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bizzat belirlenmektedir. Bununla birlikte belirlenen bedel Resmi Gazete’de yayımlanması ile birlikte yürürlüğü girerek, geçerlilik kazanacaktır. Bunun yanı sıra pasaport defter bedelleri her pasaport türü için aynı tutulmaktadır.
Pasaport defter belgeleri geçerlilik süreleri fark etmeksizin ödeme tutarı 160 liradır. Yani pasaportunuzun rengi ne olursa olsun fark etmeden gerekli mercilere ödeyeceğiniz pasaport defter bedeli yalnızca 160 lira olmaktadır. Fakat pasaport harç bedelleri ise pasaportun rengine göre farklılık göstermektedir. Pasaport defter belgenizin bedelini yukarıda saymış olduğumuz kurumlar aracılığı ile yatırabilirsiniz.
İlgili: Pasaport süresi uzatma
Pasaport Nedir?
Yabancı ülkelere gidecek olan kişilerin, yetkili merciler aracılığı ile başvuru yaptıkları ve yurt dışına gitmek için kullandıkları belgeye denilmektedir. Pasaport belgesinin amacı ise; yurttaşlığın kanıtlanması, bir devletin uyruğuna ait iken bir başka devlete gidebilme özelliği tanıması, pasaport sahibine resmi bir belge niteliğinde olup kolaylık sağlaması gibi amaçları bulunmaktadır.