Tebligat Adresi Nedir, Ne Demektir?

tebligat adresi nedir

Tebligat adresi nedir, ne demektir, tebligat belgesi ve adresiyle alakalı tüm bilgiler bu yazımızda. Türkiye modern hukuk ve kanunlarla yönetilen bir ülkedir. Bu tarz bir yönetim sisteminde sistemin sürmesini sağlayan her şey de resmi ve evraklı bir şekilde sürdürülür. Tebligat adresi de bu sistemin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için önemli bir araçtır. Tebligat adresi bir nevi çağrı adresi olarak bilinir.

Tebligat Nedir?

Tebligat belgesi devletin birimlerinin ilgili kişiler ile ilgili olan herhangi bir kanuni durumu ve yasal bilgilendirmeyi yapmaya araç olan belgedir. Tebligat bir nevi çağrı belgesi olarak da bilinir. Tebligat belgesi genelde hukuksal bildirimlerde kullanılan bir belgedir. Tebligat belgesi ile ilgili kişiye dava açan kişinin hukuksal bağlamda bilgilendirilmesidir. Yani dava açılan kişi tebligat belgesi ile hukuksal olarak bilgilendirilir.

Bu bilgilendirme açılan davanın türü, ne zaman açıldığı ve kim tarafından açıldığı tarzındadır. Tebligat belgesinin postacıdan alınması ile yasal bilgilendirme tamamlanmış olacaktır. Aynı zamanda tebligat belgesinde ilgili kişinin yapması gerekenler durumlarda yazılı bir şekilde bulunur. Ancak tebligat belgesini alan kişi avukat ile hareket etmeli ve gerekli bilgiyi avukatından almalıdır.

Tebligat Adresi Nedir?

Tebligat adresi Türkiye de ki vatandaşların yasal olarak bilinen adresleridir. Tebligat adresinin bir diğer adı ikametgah adresi olarak bilinir. Bu adreslerin devletin ilgili birimlerine bildirilmesi zorunludur. Bu durumda devletin ilgili birimleri bu tarz yasal bilgilendirmeleri bu adreslere gerekli gördüğü zaman yapar. Tebligat adresi yeni bir adrese yerleştikten sonra nüfus müdürlüklerine bildirilmesi gerekir. Bu sayede devlet vatandaşlarının yaşamış olduğu yerleri bilir.

Tebligat Adresi Bildirimi

Tebligat adresinin bildirimi ilgili kişi tarafından devletin ilgili kurumlarına yapılır ve yapılmak zorundadır. Bu konuda mahalle muhtarından bilgi almak gerekebilir. Ayrıca tebligat adresinin bildirimi nüfus dairelerine yapılır. Bu bildirim adres değişimi olduktan sonra 10 gün içinde yapılmak zorundadır. 10 gün içinde tebligat adresi bildirimi yapılmaz ise para cezası ve idari yaptırım cezaları uygulanır.

Tebligat Adresinde Kişi Bulunmazsa Ne Olur?

Mahkemeler kişilerin bilinen yasal adreslerine tebligat gönderimi yaparlar. Eğer ki kişi yok ise belge geri gelir. Bu durum 3 kere gerçekleşir. Kişi 3 durumda da bulunmaz ise yasal durum mahkeme tarafından işleme konulur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu